Varför jag inte bloggat, läsartips!

Hej på er! 
Var ett tag sedan jag bloggade nu, och jag ber verkligen om ursäkt, över hela mitt hjärta! 
Men har inte haft den bästa tiden i mitt liv just nu, och har inte på grund av mitt mående orkat blogga! Kommer berätta för er sedan när jag är mentalt redo, så ni förstår bättre! 
Men även bra saker har hänt mitt i allt det dåliga. 
Har haft planer på att plugga upp gymnasiebetygen, då alltså kärnämnena så jag slipper det sedan när jag börjar plugga till en utbildning. 
Så har varit på studiebesök på en folkhögskola, och det lutade mot det positiva och dom var positivt inställd på att jag skulle börja där. 
Har fortfarande ett alternativ jag ska titta på innan jag bestämmer mig för vart jag ska vara.
Kommer sedan plugga till behandlingspedagog som tar 1 år, och sedan flytta härifrån och börja jobba inom kriminalvården. 
Tar även lastbilskortet när jag fyllt 21 så kommer ha två utbildningar när jag sedan är klar. 
Ska även i veckan ta kontakt med chefer och ansöka om jobb på några ställen och se om någon nappar. Allt detta kommer jag berätta om så fort allt är bestämt. 

Har även ett läsartips på en bok som jag vill att alla människor oavsett bakgrund och uppväxt ska läsa! Jag håller på att läsa boken just nu och har bara 2 kapitel kvar ungefär av boken, och började för bara 2 dagar sedan. 
Boken heter ''Maskrosungen'' av Sandra Gustafsson. 
På baksidan av boken står följande:
''Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk. När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och sitt alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. 
Sandra ansvarar så gott hon kan för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns det ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad. 
17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får 2 barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbas av MS.* 
Maskrosungen är en gripande och självutlämnade berättelse om en flicka som trots hårda förutsättningar växer upp till en stark, välutbildad kvinna. ''
 
*MS är en kronisk, neurologisk sjukdom som drabbar hjärna och ryggmärg, dvs. det centrala nervsystemet. I ett tidigt skede av sjukdomen är det vanligt att man får känselbortfall, problem med gång och balans samt påverkan av synen. Med tiden kan man drabbas av fler symptom som svårigheter att styra tömningen av urinblåsan och trötthet eller stelhet i musklerna. 

Anledningen till varför jag rekommenderar denna bok till alla oavsett om du själv är maskrosbarn eller inte är för att den bidrar med fakta. 
Jag är själv ett maskrosbarn, som växte upp med föräldrar som alkoholmissbrukare, en bror som var drogmissbrukare samt mormor och morfar som också var alkoholmissbrukare. 
Denna boken har fått mig både skratta, gråta och skrika av frustration och egna minnen som jag kan relatera med. Jag har visserligen inte haft lika svår uppväxt som henne, men ändå en trasig uppväxt. 
Människor som inte är ett maskrosbarn kommer aldrig förstå hur det är att leva med det, men dom kan däremot föreställa sig en aning, vilket denna bok verkligen får folk att göra. 
Sedan är den även väldigt konkret, och innehållet och berättelsen är allt ifrån lugn. 
Denna bok får verkligen en att tänka om, även när man själv är ett maskrosbarn och boken visar verkligen att trots alla fördomar om oss maskrosbarn, så kan även vi bli välutbildade och starka individer och behöver inte alls sluta upp som vår/a förälder/föräldrar. 

Imorgon kommer det ett inlägg, som består av would you rather. 
För er som inte vet vad de är, ni får antigen googla eller vänta till imorgon där jag skriver vad de är innan själva allt börjar! Kommer i vanlig ordning att länka den överallt, så ni kommer inte missa det!